Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 4 de setembre del 2023

Corçà

Municipi de la comarca del Baix Empordà situat a la plana empordanesa. Dins del terme muncipal el Rissec lliura les seves aigües al Daró.

El nucli principal de població és el que porta el nom, del municipi. Nucli que conserva el traçat i estructura medieval dels seus carrers al voltant de l'església i el Carrer Major.


Els passos coberts, els arcs, els dovells, els carrers estrets i sinuosos, les llindes datades són les característiques principals d'aquest conjunt arquitectònic originari dels segles XVI-XVII







El portal de Santa Maria, situat al carrer Major, és el més ben coservat dels portals que donaven accés al nucli clos per les muralles.


Del Castell de Corçà, documentat des del 1065, en resta només un tram de mur. S'hi poden observar les antigues espitlleres.




L'església de Sant Julià és originàriament romànica, datada entre els segles XII-XIII. La primera restauració data del segle XVI i la segona del segle XVIII. L'interior actual del temple i el campanar daten del segle XVIII. Del romànic original se'n conserva la part inferior de la façana.




Mas Vilosa
és una masia del segle XVI ben restaurada, que conserva un finestral gòtic i el portal adovellat, com es pot veure entre reixes.


La Plaça del Firal és una zona oberta i ombrívola fora del nucli i flanquejada per la Riera Rodonell