Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimecres, 6 de setembre del 2023

Avinyonet del Penedès

Municipi de la comarca de l'Alt Penedès situat a la banda de llevant de la comarca, als contraforts del massís del Garraf.

El terme està integrat per diversos nuclis de població, amb Avinyó Nou com a cap municipal.

Avinyó Nou

Es va anomenar les Cabòries fins al 2007, data en què la població va decidir deixar-se de cabòries i decidir en votació el canvi de nom.

La seu de l'ajuntament és un edifici eclèctic construït el 1909 de la mà de l'arquitecte Josep Llopart. Es pot observar la total simetria de l'edifici presidit pels escut de Catalunya i del municipi.



La població està ubicada al peu de l'antic camí ral i actual carretera de l'Ordal.



L'església de l'Immaculat Cor de Maria és un edifici historicista construït el 1947. Va substituir l'antiga església de Sant Pere, que estava força allunyada del nucli, com a seu parroquial.




Sant Sebastià dels Gorgs

El monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs està documentat des del 1024, va ser reformat a principis del segle XVII i posteriorment utilitzat com a dependència agrícola.



L'església, tot i conservar encara alguns elements romànics, va ser reconstruïda en estil gòtic a finals del segle XIV, després d'haver-ne sofert els efectes del terratrèmol del 1373.




Cal Bou és un edifici eclèctic de planta gairebé quadrada coronat per una imponent torratxa. Està datat el 1893.


Ca l'Esteve
va ser l'habitatge dels masovers de Cal Bou. D'aquesta construcció datada el 1763 en destaca el portal adovellat.