Municipi de la comarca del Ripollès situat a la vall de Camprodon i travessat pel riu Ter en direcció Nord-sud-est.
Dins del nucli de Vilallonga de Ter hi trobem l'església parroquial dedicada a Sant Martí. L'edifici romànic original data del segle XII però ha estat molt modificat, sobretot a finals del segle XVIII.
L'edifici de l'Ajuntament té una estructura força peculiar. Construcció moderna que intenta però ser fidel a l'estructura de pedra típica de la zona.
El nucli urbà, envaït pel cotxe, combina les construccions més antigues amb els edificis més moderns generalment orientats al turisme.
Aigua i verdor a dojo, elements característics d'aquest racó del país.
Tregurà
Filòlegs i historiadors coincideixen a atribuir un origen celta a aquest poble enfilat a 1425 metres d'altitud sobre la vall i dividit en dos nuclis, Tregurà de Baix i Tregurà de Dalt.
El nucli de dalt té el seu casc antic amb cases de pedra que formen carrerons estrets i costeruts i envoltades de cases i apartaments d'estiueig que volen mantenir-ne l'estil.
L'església de Sant Julià de Tregurà està situada als afores del poble, adossada a la rectoria. La façana, de recent construcció, desfigura el seu origen romànic.
La Roca de Pelancà
Poble fortificat, escalonat dalt d'un penyal, construït a redós de l'antic castell.
Tot seguint un jeroglífic de carrers retorçats, portals i graons s'arriba a la part de dalt del penyal, on estava encimebellat el castell, i des d'on es pot gaudir d'una vista d'una bona part de la vall.
L'església de santa Maria de la Pietat, encimbellada un nivell per sota de l'antic castell, és d'origen romànic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada