Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 10 de febrer del 2019

Mieres

Municipi situat a la comarca de la Garrotxa, fronterer amb el pla de l'Estany i limitat per les serres de Finestres i Rocacorba.




El nucli principal va créixer sota l'església de Sant Pere, que presideix un petit turó. Aquest edifici d'estil neoclàssic de finals del segle XIX va substituir l'antic temple romànic que havia estat ubicat en aquest mateix punt.





El barri de la Cellera està ubicat uns centenars de metres al sud, és el nucli més antic de la població, on hi havia la casa de l'abat i l'església romànica de Santa Maria de la Romeria.








La riera de Mieres, que reuneix les aigües que baixen de la serralada, es convertirà més endavant amb el Merdençà per alimentar el riu Ser, afluent a la vegada del Fluvià.






El principal patrimoni però és la natura, de la qual se'n pot gaudir tot l'any. El creixement del turisme rural a la zona ho corrobora. Un indret magnífic per gaudir del paisatge i la natura, des d'on es poden fer múltiples excursions.











Fins i tot al bestiar de la zona se'l veu feliç de gaudir-ne.






 

2 comentaris:

El pare ha dit...

Mieres és un d'aquells pobles encantadors, allunyat de les principals vies de comunicació i que no coneix massa gent.
Les fotografies són esplèndides, Joan.

Una abraçada.

joanloam ha dit...

Efectivament, i tampoc no és un d'aquells destins clàssics que tothom ha visitat algun cop, tot i merèixer-ho. Potser millor així.

Moltes gràcies.

Joan