Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 5 de febrer de 2019

Llorenç del Penedès

Municipi de la comarca del Baix Penedès, situat a la part central de la mateixa. El topònim ve derivat del llorer i no pas del patró de la vila.

L'església parroquial de Sant Llorenç data del 1309, substituït per un nou temple el segle XVII, el qual va ser enderrocat el 1953. L'actual, d'estil neo-romànic es va inaugurar el 1963.


El castell de Llorenç, documentat des del segle XIV, va pertànyer a la família Tous i després de passar per diverses mans el segle XVIII va pertànyer als barons de Maldà. El segle XIX es va reconvertir en un gran casal tot conservant força elements de l'antic castell.'

Can Morgadas és un casal del segle XVII situat davant de l'església.


Els Garcia eren una família de propietaris agrícoles que inicialment tenien unes quadres en aquest indret, el 1810 ho van reconvertir en un mas, cal Garcia.La plaça de la vila no és estrictament una plaça, tot i que és plaça de 9
 


La Cumprativa va ser fundada el 1918 com a centre cultural. El mes de maig es commemoren les festes de maig per celebrar-ne la reobertura després dels 25 anys en què va ser tancat durant el franquisme.


 

Cap comentari: