Municipi de la Conca de Barberà, al llindar de la Baixa Segarra.
El nucli antic del poble estava encerclat per muralles, de les que se'n conserven els portals d'accés, com el de Sarral o el de la Font
El poble presenta el típic traçat medieval, de carrers estrets i sinuosos.
L'església de Sant Salvador, d'estil neoclàssic amb influència barroca, aixecada a finals del segle XVIII i adossada als edificis del voltant
Ferran Bonet va anar a Cuba i amb la fortuna que va amassar va aixecar Cal Claret, edifici noucentista que va fer les funcions d'hospital durant la guerra provocada pel cop d'estat feixista.
Al costat de la façana de l'església hi ha ubicada una premsa de racó del segle XVIII
La Casa de la Vila va ser construïda el 1923, inicialment a la planta baixa hi havia l'escola.
Rocafort de Queralt era una població dedicada a l'agricultura, amb la vinya com a principal exponent.
Vinyes amb el raïm de la qual s'elaboren encara vins i caves, la societat agrícola va encarregar a Cèsar Martinell, el que seria el seu primer celler.
Aquests darrers anys els aerogeneradors han passat a formar part de la postal del poble i d'una bona part de la comarca.
2 comentaris:
Ei! Veig que t'agrada la Conca, Joanet! A més, reconforta veure que no has caigut en la tentació d'escriure "molins de vent" per anomenar els aerogeneradors. Molt bé, nen!
Per cert, un altre dia que passis per Rocafort has de tastar el cargols "un xic picants, un xic dolços", tot i que el teu blog no sigui gastronòmic.
Salut i perseverança!
ç
La Conca, a mida que se la va coneixent, va enamorant. Molins que no molen o ventiladors que no ventilen, popularment sovint s'empren els noms dels objectes que ens recorden. Queda pendent per a una altra visita, això dels cargols, la gastronomia, com no, també forma part de la nostra cultura i per tant d'aquest bloc, si s'escau. Gràcies.
Publica un comentari a l'entrada