Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 18 de novembre del 2018

Brull, El

Municipi de la comarca d'Osona integrat dins del massís del Montseny i en part dins del seu Parc Natural.


El minúscul nucli urbà del Brull va sorgir prop de l'església parroquial de Sant Martí, esmentada com a parròquia des del 1029. Romànica d'origen ha sofert però diverses modificacions com el portal, que data del 1588 i el campanar de 1791. L'interior es va reconstruir en època barroca.







L'Ajuntament del Brull és una casa datada de 1885, que ha rebut diverses modificacions, respectant però l'estructura inicial de planta baixa i pis.



Damunt d'un petit turó a tocar del nucli urbà estava ubicat el castell del Brull, poques restes queden d'aquesta construcció datada al segle X.




A la carretera que va cap a Aiguafreda de Dalt hi ha un trencant a la dreta que mena fins al Mas Casademunt, construïda per picapedrers francesos el 1520, ha estat reformada posteriorment. Entre 1931 i 1950 va ser un sanatori per gent afectada de tuberculosi. Actualment és propietat d'una comunitat de monges.










Dins del terme municipal hi podem trobar diverses masies i cases aïllades integrades dins del paisatge.



 
Un camí que surt prop del golf el Montanyà, a la carretera entre Seva i el Brull i que també comunica amb el nucli del Brull, ens ofereix uns excel·lents paisatges.









A ran de camí, amagat entre la vegetació treu el cap un petit estany.