Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 7 de febrer del 2011

Castellterçol

Municipi de la comarca del Moianès, creada el 2015, fins aleshores pertanyia al Vallès Oriental.
 
L'església dedicada a Sant Fruitós és un edifici barroc del segle XVII, tot i que la parròquia original data del segle X
 
.





  La Plaça de Prat de la Riba és un conjunt urbanístic format per cases de segle XVIII, plaça edificada només a la seva banda nord, de manera que queda com un balcó sobre la part baixa de la població
 
En una de les cases hi va néixer i morir el propi Prat de la Riba, primer president de la Mancomunitat de Catalunya entre 1914 i 1917. Actualment la casa està habilitada com a museu, amb la reconstrucció del despatx que tenia Prat de la Riba a Barcelona.
 
Tot passejant pels carrers de la vila, podem descobrir altres edificacions singulars com la casa gòtica, dita així perquè ocupa el lloc d'una magnífica torre neogòtica de 1903, enderrocada els anys 1950
 
El convent de les Carmelites, creat per Josep Brugarolas com a hospital i casa de beneficiència, actualment és una residència per a gent gran.
 
Les cases d'en Canuto, dites així perquè era el renom del promotor Cebrià Calvet. D'estil modernista, es llogaven a estiuejants barcelonins, un dels llogueters va ser Francesc Cambó.
 
I aquí Can Canuto, l'habitatge del propi Cebrià Calvet construït a les primeries del segle XX amb aquest portal classicista com a element significatiu.
 
Cebrià Calvet, nascut a Barcelona, va arribar a Castellterçol per l'amor d'Antònia Picas i hom ha decidit que hi romangui eternament.
 
Heus ací altres singularitats de la vila
 




El primer diumenge d'octubre, ovelles, pastors i gossos prenen possessió de la població. Se celebra el concurs de Gossos d'Atura, el darrer de la temporada, on se sol coronar el millor.