L'església parroquial dedicada com no, a Sant Andreu és un edifici barroc de mitjans del segle XVIII, tot i que no va ser consagrat fins al 1836 després d'enllestir el campanar. La façana no es va enllestir fins al 1865
També es força normal trobar alguna masia engolida entre edificacions modernes.
Tradicionalment Llavaneres havia viscut de la pagesia, avui en dia encara dominen els terrenys sembrats en el seu paisatge.
No hi ha població al Maresme que no gaudeixi de la seva Riera, la de Llavaneres enllaça el nucli urbà amb el barri marítim.
Els jardins dedicats a Joaquim Passi, estan a mig camí entre els dos nuclis enmig d'una zona urbanitzada a mig camí entre els dos nuclis, a un lateral de la riera.
La Capella de Sant Pere, que ja existia al segle XIV és a la zona marítima, antic barri de pescadors, durant els segles ha patit diferents reconstruccions amb canvis d'ubicació inclosos. L'edifici actual és de mitjans del segle XX.
La febre urbanística ha portat a no respectar la primera línia marítima, entre la via del tren i el mar.
Les platges són les típiques del Maresme, de sorra gruixuda, pròpia de les zones de desembocadura de rieres.
El Port Balís ocupa la nostra costa des del 1966. Gestionat pel Club Nàutic el Balís tan hi podem amarrar el vaixell com iniciar-nos a la vela. No hi falten tampoc les botigues dedicades a la nàutica i els locals de restauració.
La línia de la costa té parada a Llavaneres, enllaçat per tren amb Barcelona, Mataró i Maçanet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada