Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dijous, 27 de desembre del 2018

Sant Feliu de Llobregat


Municipi capital de la comarca del Baix Llobregat, situada al marge esquerre de la vall baixa del riu Llobregat.


La carretera N-340, l'antiga via Agusta romana travessa la ciutat de cap a cap, des del 2012 però el trànsit es desvia per una variant, cosa que ha convertit aquest tram urbà en el carrer central de la població.



La divisió del bisbat de Barcelona en tres va elevar l'església de Sant Llorenç al rang de catedral. Construïda el 1946 i d'estil neomedieval, en substitució del temple del segle XIX destruït durant la guerra.







L'ajuntament és un edifici noucentista inaugurat el 1928.



Des del 2009 tres figures de bronze abracen arbres a la plaça de la vila. El cor dels arbres és una obra de l'escultor Jaume Plensa, cedida al municipi de Sant Feliu, on té el seu taller.


L'estació de tren, és un edifici neoclàssic inaugurat el 1858, de la línia Barcelona - Molins de Rei, que actualment arriba fins a Vilafranca del Penedès.


El Palau Falguera és un edifici model del romanticisme del segle XIX amb façana neoclàssica de 1870. Actualment és de propietat municipal i està integrat dins d'un parc.














El mercat vell és un edifici quadrat amb cimbori, obra de 1884.



La Unió Coral va ser fundada el 1892 per al foment de la música coral. L'edifici neoclàssic que n'havia de ser la seu va ser inaugurat el 1908 i ampliat 7 anys després.



El Parc Nadal amb una extensió d'1,5 hectàrees situat al barri del centre, creat el 1932 durant la república per l'alcalde Joan Gaspà.


 




L'escultura dedicada a la república va sobreviure amagada a la dictadura, recuperada i col·locada a la Plaça Francesc Macià.





Diverses cases i casals d'estils noucentista i modernista s'escampen pels carrers de Sant Feliu de Llobregat. L'ajuntament té una ruta preparada per poder-ne fer el seguiment.











La recuperació del tramvia el 2004 fa que a través del Trambaix, Barcelona estigui vinculada amb dues línies, als municipis del marge esquerre del Llobregat, tals com Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.