Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

divendres, 31 d’agost del 2018

Bellver de Cerdanya

Municipi de la comarca de la Cerdanya, que engloba una vintena de petits nuclis cap dels quals arriba als cent habitants.
Bellver va ser fundat el 1225 sobre el puig de Bello Vedere, turó elevat sobre el curs del riu Segre. D'aquí ve clarament el nom actual.

La muralla es va aixecar durant la segona meitat del segle XIII, actualment resten dempeus alguns trams de muralla i la torre de la presó, que cobria una de les entrades a la vila.


El nucli antic de Bellver conserva l'estructura medieval amb carrers empedrats i en pendent, tot i que les cases s'han anat reconstruint o reformant han conservat l'essència.




Com a Ca les Monges es coneix l'edifici on van residir les monges de la Sagrada Família durant quasi un segle, des que van arribar a finals del segle XIX van exercir de mestres de les nenes de la vila. Actualment és propietat de l'ajuntament i fa les funcions de sala d'exposicions, l'hort s'ha reconvertit en un jardí.



L'església parroquial està dedicada a Santa Maria i Sant Jaume. Temple gòtic documentat des del segle XIII amb campanar de 1767



 
La Plaça Major, porxada, va ser urbanitzada el segle XIV, centre administratiu i comercial de la vila, hi destaquen la Casa del Comú i la Duana.




A la part més alta de la vila és on estava ubicat el castell, una plana on fer un descans tot contemplant el paisatge de l'entorn.