Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

divendres, 31 d’agost del 2018

Puigcerdà

Municipi de la comarca de la Cerdanya, de la qual n'és la capital. La vila va ser fundada el 1178 pel rei Alfons II damunt d'un turó anomenat mont Cerdà, d'aquí el nom de Puigcerdà.

L'estany és l'element més característic de la vila, va ser creat artificialment el 1260 amb l'aigua procedent del riu Querol. La seva funció era garantir el regatge de les terres de les rodalies.





El parc Schierbeck va ser creat a finals del segle XIX per iniciativa del cònsol danès German Schierbeck, inaugurat el 1925, va ser remodelat el 1992


De l'església gòtica de Santa Maria només en resta el campanar dempeus i una de les portes d'entrada amb una rosassa al damunt, la resta va ser destruïda el 1936




Des de dalt del campanar es pot gaudir d'unes magnífiques vistes de la vila i les seves rodalies.






El convent de Sant Domènec va ser fundat el 1291. Amb la desamortització de 1835 ha tingut diferents usos com caserna, escola, biblioteca o arxiu comarcal.



L'església de Sant Domènec, d'estil gòtic, es va construir a finals del segle XIII i reformada el XV. Originalment era l'església del convent, el 1946 es va condicionar com a seu parroquial.






La Capella de la Nostra Senyora de Gràcia és una obra del 1482 restaurat posteriorment en diverses ocasions.


El Carrer Major és l'eix vertebral del nucli antic de la vila, amb edificis de diferents èpoques. La vila va assolir el seu esplendor el segle XIV, estroncat pel terratrèmol de 1428.




El casino ceretà és un edifici noucentista del 1906 aixecat després que un incendi destruís el que s'havia construït el 1893.




A principis del segle XX van créixer a les rodalies de l'estany un conjunt de cases d'estiueig d'estil noucentista.





 
És habitual que a l'hivern el verd canviï pel blanc, modificant totalment el paisatge
 





El riu Segre creua el municipi, pels afores del nucli urbà.
 
 
Age
 
Entitat de població que va ser independent fins al 1857, data en què va passar a formar part del municipi de Puigcerdà.
 



L'església de Sant Julià d'Age és d'origen romànic i ampliada el segle XVIII