Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 9 de gener de 2011

AiguafredaPoble del Vallès Oriental, situat a l'extrem nord de la vall del Congost i a l'extrem nord-occidental del massís del Montseny

Els orígens de la població els trobem a la part alta del municipi, a redós de Sant Martí del Congost, església consagrada el 898, l'indret és conegut actualment com a Aiguafreda de Dalt.

 Després d'haver assolit un estat deplorable, el 2014 van començar les tasques de restauracióA l'exterior de l'església hi ha ubicat el comunidor del segle XVIII, aixopluc que utilitzava el capellà en les seves lluites contra el maligne per intentar allunyar tempestes i calamarsades.

Cansats de lluites infructuoses, capellà i feligresos van decidir baixar a la vall, al peu del Congost i del camí de Barcelona a Vic, on ja hi havia instal·lades algunes fondes i ferreries.I aquest és actualment el principal nucli de població.
S'hi va construir l'església de Santa Maria, substituïda a mitjans del segle XIX per una obra de caire modern.

 

Posteriorment s'aprofitaria el camí fet pel riu per construir la via fèrria i la C-17, que ha deixa una singular empremta al seu pas.

 

Aigua freda però també abundant, com a mostra les més de cent fonts inventariades al municipi, com la Font dels Enamorats o la que raja a ran de l'església de Sant Martí del Congost.


  
Al llarg del municipi, hi ha un grapat de rutes a resseguir, una d'elles s'enfila  pel Torrent de Martinet