Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimecres, 17 d’agost del 2016

Amposta


Municipi de la comarca del Montsià, de la qual n'és capital. La major part del municipi està situat dins del delta de l'Ebre.
 
El pont penjant d'Amposta, inspirat en el de Brooklyn, es va construir entre 1915 i 1921 i va enviar els barquers a l'atur, ja que fins aleshores els passos de barca eren l'únic sistema per travessar el riu. Dos pilars de pedra amb forma d'arc de triomf a banda i banda del riu donen singularitat a aquest pont de ciment armat que fa 24 metres d'alçada i 134 de longitud.







Fins al 1968, en què s'inaugurà el nou pont de la N-340, era de pas obligat per a tothom qui circulava per aquesta via. Té un carril d'anada i tornada per a vehicles i dos passos laterals per a vianants. Desemboca a menys d'un quilòmetre del centre de la ciutat.
 


El mercat municipal d'Amposta, obra de l'arquitecte Francesc Ubach, va ser inaugurat el 1947 i remodelat el 1995 i 2017
 

 
El Canal de la Dreta de l'Ebre recull l'aigua a l'assut de Xerta, al llarg dels seus 55 km. es distribueix en 8 séquies principals per regar 12096 hectàrees, el 85 % de les quals són arrossars. Aquí el tenim al seu pas per la ciutat.
 
 
El paisatge ampostí del delta està configurat per séquies i camins, sovint contornejats per arbres en filera, camps d'arròs que canvien d'aspecte cada temporada, aiguamolls i llengües de terra que van creixent amb la contínua aportació del riu 









 

La Casa de Fusta és una de les construccions emblemàtiques del Delta, va ser edificat el 1926 amb fusta procedent del Canadà, com a refugi de caçadors. Actualment pertany al Parc Natural, amb oficina d'informació i col·lecció ornitològica.




Al costat mateix de la Casa de Fusta una casa pairal convertida en restaurant on degustar la millor cuina del delta.




 

 Poblenou del Delta

Si n'és d'allargada la funesta ombra del dictador que va estar projectada sobre aquest poble fins al 2003, quan per fi la Generalitat va canviar el nom amb què va ser batejat en la seva fundació el 1957 per l'actual