Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 31 de desembre del 2013

Sant Adrià de Besòs

Municipi de la comarca del Barcelonès, dins de l'àrea metropolitana de Barcelona.




En els seus orígens estava format per una sèrie de molins prop del riu Besòs, que posteriorment va començar a créixer al voltant de l'església dedicada a Sant Adrià, esmentada des del 1012


Les tres xemeneies. Central tèrmica construïda entre 1971 i 1976 prop de la desembocadura del Besòs, s'ha convertit en l'edifici més emblemàtic de Sant Adrià. És visible des de molt lluny.



El Parc del Besòs.
Fins no fa gaires anys la desembocadura del Besòs era una claveguera. Actualment s'ha convertit l'entorn en un espai força més amable, amb gespa, zones d'esbarjo, carrils bici...



El Trambesòs
El 2004 es va reintroduir el tramvia a la ciutat de Barcelona, una d'aquestes línies és el Trambesòs, que enllaça Sant Adrià amb la capital.






4 comentaris:

DORA ha dit...

Bon reportatge! Mai hi he anat , però .
Bon any , molta salut i sort!

Abraçada! :)

joanloam ha dit...

Et desitjo exactament el mateix, Dora. No és una destinació turística de primer ordre, però que també té el seu encant ara que el riu és net.

Una abraçada

Joan

El pare ha dit...

Un d'aquells indrets que, en principi, hom no pensa a visitar.
Veient el teu reportatge engrescador em fa pensar en aturar-m'hi.
Bon 2014, Joan i família.
Salut!

joanloam ha dit...

És l'avantatge quan circules en bicicleta, Manel, és molt més fàcil aturar-se. No recordo haver trepitjat mai abans Sant Adrià, tot i haver-hi passat milions de vegades en cotxe o tren.

Salut i bon any

Joan