Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

divendres, 4 de novembre del 2011

Olivella

Municipi interior de la comarca del Garraf compost per un nucli urbà on hi viu un deu per cent de la població, la resta està repartida en diverses urbanitzacions.
 
Nucli urbà enclavat dalt del turó que havia ocupat el castell nou des de 1264, es va començar a urbanitzar al segle XVII, moltes de les cases han estat restaurades però conserven l'estructura pètria dels inicis.
 
 

L'església parroquial, dedicada a Sant Pere i Sant Feliu, va ser edificada cap al 1430 al costat del Castell Nou del qual només en queda el record. Ampliada el segle XVII i restaurada el 1991. Façana de pedra amb carreus irregulars i portal renaixentista.
 
 
L'edifici de la Casa de la Vila està situat a la Plaça Major.
 
 
El Palau Novella és l'edifici monumental més destacable del municipi. Edifici eclèctic construït el 1890 per Manuel Comas i Thos a la Plana Novella. El sitgetà "americano", que la fer construir després d'adquirir els terrenys hi havia projectat una colònia agrícola, cosa que va quedar estroncada degut a l'arribada de la fil·loxera. Durant els anys 1960 va ser propietat dels agustins i el 1996 s'hi va instal·lar una comunitat budista que en va fer la restauració. Ofereixen visites guiades per visitar-ne l'interior on aprofiten bàsicament a publicitar la seva religió amb la finalitat d'aconseguir nous adeptes.















L'entorn del palau budista està enjardinat i s'hi pot trobar també una bassa on hi conviuen diverses espècies.