Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dissabte, 9 d’abril del 2011

Fontcoberta

Municipi de la comarca del Pla de l'Estany documentat des del segle XII amb el nom de Fonte Coperta.
 
 
Dins el nucli urbà que porta el nom del municipi, està ubicada l'església parroquial de Sant Feliu, documentada des del 922, el temple romànic actual data del segle XII i ha sofert restauracions i ampliacions posteriors.
 






 
A tocar del nucli de Melianta, el més habitat del terme, de tant en tant apareix un estany, és el Clot o Platja d'Espolla. Aquest estany intermitent d'origen càrstic s'omple a través de surgències d'aigua en èpoques de pluja.
 



 
En aquest estany hi viuen uns petits crustacis, els triops cancriformis, un petit crustaci que assoleix uns 3 cms. de longitud i que ja existia durant el Triàsic, fa uns 250000 anys. el seu període vital és d'uns 70 dies i els seus ous poden romandre enterrats durant llargues èpoques de sequera, per reiniciar el cicle vital quan es torna a omplir l'estany. Són fins i tot capaços d'accelerar el cicle per tenir temps de desovar abans no s'assequi l'estany.
 


 
L'aigua de la Platja d'Espolla desguassa pel rec d'Espolla per recórrer el Pla de Martis i anar a desembocar al riu Fluvià.