Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 30 d’agost de 2016

Horta de Sant Joan

Municipi situat al sud de la comarca de la Terra Alta. El nucli antic, d'origen medieval s'enfila dalt d'un turó.


 

Per passejar pels seus carrers costeruts cal estar en bona forma, ja que aquest pugen i baixen contínuament.


 


Pablo Ruiz Picasso va arribar a Horta per primer cop l'estiu del 1898 de la mà del seu amic també pintor, Manuel Pallarès. El 1909 hi va tornar amb la seva estimada Fernande i s'hi va estar uns mesos. El seu lligam amb la població el va establir ell mateix amb la seva frase: Tot el que sé ho he après a Horta.
El Centre Picasso és una construcció renaixentista del segle XVI i allotja una fidel reproducció de l'obra que Picasso va crear a Horta.La via verda és un antic traçat ferroviari que pretenia ser un nexe d'unió d'Aragó amb el Mediterrani. El traçat anava de Puebla de Híjar a Tortosa. Tot i que es va començar a construir el 1882 no es va inaugurar fins al 1942. L'obra però no es va acabar mai del tot i el 1973 es va deixar d'utilitzar definitivament.
Posteriorment es va recuperar el traçat com a via verda i es va adequar per circular-hi a peu, en bicicleta o a cavall.

 
Al seu pas per Horta de Sant Joan, travessa diversos ponts, túnels i viaductes i àrees de descans per aturar-se a reposar i gaudir del paisatge.


   
Aïllades de la resta de les muntanyes dels Ports, emergeixen aquestes tres roques calcàries, anomenades Roques d'en Benet.