Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dijous, 5 de juliol del 2018

Guingueta d'Àneu, La

Municipi de la comarca del Pallars Sobirà, situat a la vall de la Noguera Pallaresa.

Estany de la Torrassa

El municipi pren el nom del petit nucli inicialment format per alguns hostals de camí ral i que modernament ha esdevingut un nucli habitat. Els tres antics municipis que engloba són els d'Escaló, Jou i Unarre, a part d'un grapat de petits nuclis, alguns ja deshabitats.



,
`
L'estany de la Torrassa es divideix entre els termes de la Guingueta d'Àneu i Espot, ocupa una superfície de 49 hectàrees i té una capacitat de 2 hm. cúbics. El nom prové d'una gran torre de vigilància que hi havia hagut en aquest indret.


Estany de la Torrassa



A part d'emmagatzemar aigua per al consum i el regadiu també es pot aprofitar per practicar esports nàutics o bé per seguir a peu o en bicicleta les diverses rutes que hi ha al seu entorn.


A l'hivern es poden practicar esports de neu per les rodalies, la prova són les congestes que encara queden a principis d'estiu.


La bellesa del paisatge, incrementat pels reflexos de l'estany fan que no sigui gens difícil topar-se amb grups de fotògrafs decidits a assolir la millor instantània.



Estany de la Torrassa



Ben a prop del pantà hi descobrim unes trinxeres i búnkers de la guerra civil, convertits en espais de memòria històrica.









2 comentaris:

El pare ha dit...

Ben jugat amb els reflexos, Joan.
Molt bona sèrie de fotografies.

Una abraçada

joanloam ha dit...

Moltes gràcies Manel, a veure si ens veiem a la propera.