Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 1 de març de 2015

Tallada d'Empordà, La

Municipi de la comarca del Baix Empordà que té els seus orígens en el desaparegut castell de la Tallada, que formava part del Comtat d'Empúries i del que es té esment des del segle XI
Unes excavacions efectuades recentment han posat en descobert l'emplaçament de l'antic castell, així com l'existència d'unes sitges subterrànies.
L'església parroquial de Santa Maria, és una edificació romànica del segle XII construïda amb grans carreus. Era la capella del castellLes cases del nucli s'emplacen al lloc que ocupà el castell, algunes adossades als antics murs. Algunes mostres a les seves llindes que va ser construïdes entre els segles XVI i XVIII


Una font amb teulada datada el 1919 convida a aigua fresca els seus visitants.


Canet de la Tallada
Entitat de població situada al sud-est del municipi.
 Església Parroquial de Sant Mateu de Canet
Edifici d'una nau amb capelles laterals, que ha hagut de ser reconstruït en diverses ocasions amb motiu dels aiguats soferts en estar proper al curs del Ter.


L'exèrcit republicà construí a la zona un camp d'aviació que s'utilitzava per a pràctiques, hi destaca també la construcció de tres refugis antiaeris que ara estan al bell mig dels camps de conreus.

Tor
Poble situat a la banda nord del municipi


El nucli urbà el composen alguns casals amb portes adovellades, originàries del segle XVI. Les finestres amb llinda o arc conopial, tot plegat de decoració senzilla.

 
L'església de Sant Climent, és romànica i originalment constava d'una sola nau. Una segona nau hi va ser afegida el 1960
Davant de l'església hi trobem una àrea de descans, el racó del Marxant, un espai ombrívol cedit per una família del poble.A la part baixa del poble hi trobem el record de l'antic safareig on baixaven a fer la bugada les dones del poble.
 

1 comentari:

El pare ha dit...

Cadascun d'aquests pobles empordanesos mostra racons amb encant que has sabut veure i mostrar, Joan.
Bona feina tal com és habitual en aquest bloc.