Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 22 de setembre del 2014

Mont-ras

Municipi costaner de la comarca del Baix Empordà, que s'estén entre els darrers contraforts de les Gavarres i el mar.
A part d'un nucli urbà no gaire compacte, composen el terme diversos veïnats i la urbanització Torre Simona.


L'església parroquial de Sant Vicenç, documentada des del 1198, era subsidiària de Sant Martí de Palafrugell, l'antiga església va ser substituïda per un temple gòtic tardà a finals del segle XVI. Al segle XVII va esdevenir una parròquia independent.

Torre Simona
Torre rectangular construïda amb carreus, al segle XIV o XV. Posteriorment es va construir un mas adossat a la torre, actualment inexistent.


La Via Verda
Entre Palamós i Palafrugell fins a mitjans del segle XX hi circulava un carrilet. Recentment s'ha recuperat el seu traçat per a caminants i ciclistes.





El tram de costa que pertany al terme de Mont-ras no és gaire extens, però de la mateixa manera que la bona confitura sempre és al pot petit, el mateix podem dir de la Cala del Crit, una tranquil·la cala allunyada del garbuix turístic, silenci només trencat pel record de l'esfereïdor crit de la noia que, en resistir-se a ser segrestada per una "manada" de pirates va ser assassinada a la mateixa platja. La llegenda acaba dient que es van endur la resta de la família com a esclaus.