Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dissabte, 5 de gener de 2013

Prades

Vila i municipi de la comarca del Baix Camp, al centre de la serralada de Prades. A bona part de les edificacions s'ha utilitzat la pedra sorrenca de color rogenc característica de la zona, per la qual cosa rep el sobrenom de Vila vermella. 
El seu clima atlàntic degut a l'alçada (950 m.) la va convertir en un lloc d'estiueig. L'hivern és fred i la neu s'hi fa present any rere any.

El poble antigament estava envoltat de muralles, de les quals només en queden algunes restes.

Davant el portal de la muralla d'entrada a la vila hi trobem la creu de terme de voltants del segle XIIIDesprés de travessar el portal, arribem a la


Plaça Major, plaça porxada, que conserva el seu caràcter medieval.

Al mig de la plaça hi podem observar un exemplar insòlit de font renaixentista. Font de quatre brocs d'on hi brolla aigua de forma incansable, excepte la nit del tercer dissabte de juliol, que en raja cava. Un grup d'amics del poble va presentar la idea a l'ajuntament i es va posar en marxa el 1979, són les Festes del Cava, cada cop més populars a la comarca.


A la Plaça Major hi està ubicada l'església de Santa Maria la Major, construïda a l'època de transició del romànic al gòtic, amb detalls renaixentistes.
3 comentaris:

El pare ha dit...

Prades si que el conec tot i que ara ja fa anys de la darrera visita. Veig que ja has fet constar que fan rajar cava de la font. Quina iniciativa!
Bones, molt bones imatges.
Salut!

DORA ha dit...

Ja m'he apuntat a l'agenda on he d'anar el tercer dissabte de juliol ;))
Les fotografies son totes molt maques , però jo sempre que hi vaig hi ha gent arreu...

Una abraçada! :)

joanloam ha dit...

Manel, Dora, sembla que ens trobarem tots allà aquest proper juliol, no sé si cal portar les copes. Del que sí que m'han informat és que al principi era lliure però que ara a causa de l'èxit ja fan pagar.

Gràcies pels vostres comentaris. Una abraçada.