Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 14 de gener de 2013

Altafulla

Vila de la comarca del Tarragonès, situada al marge esquerre del riu Gaià. Declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. 

La vila d'Altafulla va néixer al segle XI a redós del castell, aquest nucli central està ubicat a la part alta del mont de Sant Antoni.

Passejar pels carrers d'Altafulla et transporta a una època medieval que s'ha sabut conservar.
L'església parroquial d'estil neoclàssic dedicada a Sant Martí, va ser construïda entre 1701 i 1705.El castell té forma de polígon irregular amb aspecte de fortalesa. Es conserva en molt bon estat, va ser reconstruït a través d'uns plànols del segle XV.

Els pescadors, al llarg del segle XVIII van anar construint magatzems arrenglerats a ran de mar. A principis del segle XX es van anar convertint en vivendes i va sorgir el barri de les BotiguesLa casa de l'Arc és la més significativa d'aquest conjunt urbanístic, el 1994 es va urbanitzar el passeig. 
Les seva extensa platja ha convertit Altafulla en un reclam turístic, no tan massificat però, com en altres indrets de la Costa Daurada, tot conservant una atractiva façana marítima.

3 comentaris:

El pare ha dit...

Joan.
Tampoc, no ho conec. Especialment les imatges del castell, per la seva línia esvelta, em semblen molt interessant.
Havia d'haver demanat una agenda als reis...

Salut!

joanloam ha dit...

Avui en dia amb els ordinadors, em sebla que poques agendes es venen. Vaig fer-hi una visita molt fugaç, però és un lloc on val la pena fer-hi una visita més acurada.

Salut

Joan

DORA ha dit...

Em sembla que ja no me'n recordo gaire d'Altafulla , a la platja si que hi hem estat algun cop i al poble em sona que potser també , imaginat el que recordo!
Bon reportatge!
Abraçada! :)