Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 1 d’octubre de 2012

Santa Coloma de Gramenet

Municipi de la comarca del Barcelonès, al marge esquerre del riu  Besòs, entre la serralada de Marina i la plana de Badalona. Forma part de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El parc fluvial del Besòs és un espai públic creat a la llera del Besòs al llarg dels darrers 9 quilòmetres del seu recorregut, entre la confluència amb el Ripoll  fins a la seva desembocadura al Mediterrani.


L'any 1995 els ajuntaments de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i  Barcelona van signar un conveni de col·laboració per actuar de forma conjunta en el tram final del riu. Aquest impuls i l'ajut del fons de cohesió de la Unió Europea que va finançar el 80 % del cost del projecte van fer possible que el Besòs deixés de ser la claveguera que havia estat des dels anys 1960.


El pont de Can Peixauet és un dels quatre ponts que travessen el Besòs al seu pas pel municipi.Can Peixauet, actualment de propietat municipal és una antiga masia molt reformada originària del segle XII i coneguda aleshores com a Mas Vilallonga i al segle XVI com a mas Castellar.


La torre Balldovina és una torre de defensa i vigilància documentada l'any 1020. Està adossada a una masia que actualment és seu del museu municipal.


2 comentaris:

Ferran ha dit...

La meva ciutat, bonica tota sencera

joanloam ha dit...

Com pots comprovar per les entrades al bloc la conec poc, Ferran. Procuraré anar-ne ampliant coneixements i publicar-los