Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 21 d’agost del 2011

Llívia

Vila pirinenca de la comarca de la Cerdanya situada al Pla de Fontanelles, al peu del Turó del Castell.
 
Llívia és coneguda per l'antiga Farmàcia Esteva, una de les més antigues i reconegudes d'Europa. Es calcula que va ser fundada a principis del segle XV tot i que no està documentada fins a finals del XVI. El 1926 va tancar les portes i posteriorment va ser reoberta com a museu. L'edifici actual és del segle XVIII.
 
 
El conjunt urbà originari dels segles XVI-XVII el composen les típiques cases cerdanes de pedra, ben conservades i arreglades.
 

 
La Torre de Bernat de So, de planta rodona, que és probablement del segle XV, ha acomplert diverses funcions durant la història, casa de la vila, presó i va allotjar també la Farmàcia Esteva. Actualment és una sala d'exposicions.

 
La Casa de la Vila, adjacent a la Farmàcia Esteva, tot formant part del mateix conjunt arquitectònic.
 
 
L'església de la Mare de Déu dels Àngels és un edifici gòtic de finals del segle XVI o principis del XVII. La porta és d'estil renaixentista.
 



2 comentaris:

El pare ha dit...

Fa molt temps que no hi he estat i veig que li han rentat la cara a la vella farmàcia. Gràcies, Joan, per posar-me al dia.
Salut!

joanloam ha dit...

Jo, de la meva anterior estada a penes en recordava res, ha estat com si no hi hagués estat mai. Ja saps, sempre al teu servei, hahaha.

Joan