Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 27 de febrer del 2011

Moià

Municipi situat al centre de la comarca del Moianès, de la qual n'és la capital.
 
L'església de Santa Maria és un edifici barroc construït entre 1674 i mitjans del segle XVIII. Els seus orígens però els trobem al segle X
 



 
La Casa natal de Rafael Casanova és a Moià, al carrrer que porta el seu nom, un edifici original del segle XVI i modificat els segles següents. La família Casanova hi va viure fins al 1780. Després de diferents usos, el 1987 va ser adquirit per la Generalitat i convertit en museu.
 
 
La Plaça Major és el centre vital de la vila, on s'hi celebra mercat setmanal des del 1152. Les voltes formen part de la seva fisonomia des del segle XIII.
 
 

L'empedrat dels carrers del nucli antic ajuden a conservar-ne el caràcter medieval, tot i la modernitat d'alguna de les cases.
 
 
Les quatre barres ubicades a la Plaça Catalunya formen part del paisatge urbà des del 1990
 

 

2 comentaris:

El pare ha dit...

A finals dels 80 vàrem passar un estiu a Moia, no hi havia tornat fins l'any passat i feinada a reconèixer res. Com a tot arreu s'hi ha construït moltíssim.
M'ho has fet tornar a recordar. Gràcies.

joanloam ha dit...

Aquestes coses solen passar, i més després de més de 20 anys. I generalment els canvis són per negatiu. Els casos que m'han dolgut més darrerament són el de Camprodon i Cadaqués.