Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 3 de gener del 2011

Port de la Selva, El


Vila marinera de la comarca de l'Alt Empordà, situada al fons d'una badia al nord del Cap de Creus. Amb platges i un petit port.
Les cases blanques del seu nucli mariner destaquen entremig de la blavor del cel i del mar


Nucli presidit per l'església que fa conjunt amb la resta del poble. Poca cosa queda de la boscúria que l'envoltava i que li va donar l'atribut de la Selva






El terme comprèn una part del Cap de Creus, que va configurant al llarg de la costa un conjunt de cales i roques. La Cala Tamariua és la més propera al nucli urbà.


A la zona interior del Cap de Creus, està ubicada la capella de sant Baldiri de Taballera, antic punt de reunió de les cases disseminades de la zona.




A gairebé dues hores de camí des del Port de la Selva 







Podem descobrir un dels indrets més paradisíacs de la Costa Brava, ens ofereix una meravellosa vista des de les alçades i un gran desnivell per accedir-hi, es tracta de la cala Taballera.




Sempre hi ha l'opció d'arribar-hi per mar, forma més còmoda però, que ens manlleva la possibilitat de la vista aèria.


 



Un camí de ronda ressegueix la costa en direcció nord, tot fent camí cap a Llançà



Sant Pere de Rodes, és una joia del romànic ubicat a la muntanya de la Verdera, les primeres notícies d'aquest sumptuós temple daten del 878. Actualment s'està treballant per recuperar una part de seu passat esplendorós.





Navegar tot vorejant-ne la costa és un autèntic privilegi, de mar ençà podem contemplar aquells llocs recòndits de vegades inaccessibles per terra, grutes marines, cales solitàries, vertiginosos precipicis, illots rocosos, el Cap de Creus en la seva màxima esplendor.









Comarca: Alt Empordà

Llocs d'interès:
-Església de Santa Maria de les Neus
-Monestir de Sant Pere de Rodes
-Sant Baldiri de Tavallera
-Parc Natural del Cap de Creus

Esdeveniments:
-Festival de música del monestir de Sant Pere de Rodes
  Mesos de juliol i agost
-Fira de l'espàrrec
  Mes de març