Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 4 de gener del 2011

Pals

Municipi de la comarca del Baix Empordà. Del llatí "Palus", l'origen del topònim, fa esment de les zones humides de les rodalies, ja que significa aiguamoll.


El castell de Pals, construït a finals del segle IX, està ubicat en el nucli antic del poble, elevat en un petit turó. La torre mestre, que continua dempeus, és coneguda com la Torre de les Hores.


Les Basses d'en Coll constitueixen 50 hectàrees d'aiguamolls, dividit en dues basses a la desembocadura del Rec del Molí.






La Platja de Pals, forma part d'una extensa llengua de sorra entre el massís de Begur i la desembocadura del Ter. Des de la seva sorra daurada, el perfil de les Medes hi és omnipresent




El pessebre vivent de Pals omple d'història els carrers de la vila vella uns dies a l'any, on mig poble fa de figurant.







Els Masos de Pals
Situat la carretera que va cap a la platja de Pals. A principis del segle XVI es va construir l'ermita dedicada a Sant Fructuós, Roc i Sebastià. Degut a que a aquests dos darrers se'ls atribuïa que protegien de la pesta, es van anar construint masos a les rodalies de l'ermita.


El creixement que es va produir fins al segle XVIII va fer prendre la decisió de fer una església més gran. Fins ben entrat el segle XX però no es va inaugurar la nova església de sant Fruitós.