Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 4 de gener del 2011

Palamós

Municipi de la comarca del Baix Empordà, situat en plena Costa Brava, ubicat entre mar i muntanya, entre la salabror del Mediterrani i el massís de les Gavarres.


El nucli urbà original  està situat damunt d'un promontori i va créixer al voltant de la primitiva ermita, que es va convertir posteriorment amb l'església de Santa Maria del Mar




Del convent barroc dels agustins, no en queda pràcticament res.



Les Illes Formigues, van ser l'escenari de la victòria de Roger de Llúria sobre el rei francès Felip II.
Uns segles després la guerra ha estat als jutjats, entre Palamós i Palafrugell per la possessió de les illes, el veredicte final determina que la illa gran i els 5 illots veïns pertanyin a Palamós i la resta a Palafrugell.




Cala Estreta, un conjunt d'estretes llengües de sorra i pedra, és un dels racons més encisadors de la costa palamosina...




Tot i que aquesta no està pas exempta de bellíssims racons.






El Cap de Planes separa dues llengües de platja, entremig dels termes de Mont-ras i Palamós, 






La platja del Castell i el seu entorn podem gaudir-lo gràcies a la pressió popular i a la plataforma Salvem Castell, que va aconseguir deslliurar-los de l'especulació urbanística que els amenaçava.





A la Punta de Castell, hi ha un poblat ibèric que data del segle VI a.c. els indigets poblaren aquest turó de cara al mar fins a l'arribada dels romans.









A les rodalies de Castell, mig amagada entre la boscúria hi ha la barraca de Dalí, que segons sembla no va utilitzar mai. El seu toc surrealista ens apropa però a l'excèntric pintor.





Seguint el camí de Ronda, en direcció al nucli urbà, s'hi troba la comunitat de pescadors de S'Alguer, ubicat en una petita cala.


El castell, que dóna nom a l'entorn, es refereix al ruïnós castell de Sant Esteve del Mar.

Tot vorejant el camí de Ronda, direcció sud, arribem a La Fosca, una cala urbanitzada, amb gran oferta turística.