Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

diumenge, 2 de gener de 2011

Lloret de Mar

Vila marinera situada a la banda costanera de la comarca de la Selva a la Costa Brava. Actualment la seva economia està íntimament lligada al turisme sobre tot estranger, que va començar a prendre Lloret  cap als anys 50 del segle XX. Anteriorment ja havia començat a acollir el turisme burgès barceloní.

3 jaciments dins del terme municipal demostren que Lloret ja va ser poblada pels ibers cap al segle III a.c.

El litoral lloretenc està resseguit per cales i platges, com la de Sa BoadellaLa platja gran de Lloret, que presenta un aspecte força diferent l'estiu de l'hivern.


Quan se'n van les persones, expulsades pel mal temps, vénen les aus a ocupar el seu lloc.
Una part del municipi de Lloret de Mar està recorreguda per camins de ronda, amb el passeig de mar com a eix central. Resseguint-lo podem descobrir l'aspecte rocós del litoral tan característic de la Costa Brava.

Podrem descobrir també elements que ens desvelen el passat caràcter mariner de la vila, com l'estàtua de bronze dedicada per Ernest Maragall a la dona marinera.O el castell d'en Plaja, encarregat el 1935 per Narcís Plaja a l'arquitecte Isidre Bosch, situat sobre les roques prop del platja de Sa Caleta
Els jardins de Santa Clotilde ubicats en un entorn meravellós amb el mar com a company. Dissenyats per Nicolau Rubió, són una veritable mostra de l'impuls noucentista del moment.


Dins del casc urbà hi podem trobar les capelles del Santíssim i del Baptisteri, ubicades a banda i banda de l'església gòtica de Sant Romà, són d'estil modernista i projectades per Bonaventura Conill el 1916. Així com la rectoria del mateix estil i obra del mateix autor.