Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dijous, 6 de gener del 2011

Les Llosses

Municipi dispers del Ripollès, situat entre el Ter i la Riera de Merlès, el més extens de la comarca.
 
El torrent d'Estiula o de la Cabana és un corrent d'aigua que forma una sèrie de 7 gorgs durant el seu curs. La part alta d'aquest recorregut, el que correspon al gorg del Colomer pertany al terme de les Llosses, posteriorment segueix el seu curs pel terme de Campdevànol fins a arribar a formar part del cabal del Ter.
 




El petit nucli de Santa Maria de Matamala va créixer a redós de l'església que li dóna nom. L'església està documentada des del 888. El segle XII se'n va aixecar la versió romànica, que esdevindria barroca el segle XVIII.
 




La porta d'entrada dóna a una plaça amb un balcó elevat sobre el territori des d'on es pot gaudir d'una vista privilegiada.
 

El nucli està compost per alguna casa adjacent a l'església i d'altres a quatre vents.





2 comentaris:

Adri ha dit...

...com 2 gotes d'aigua Joan
son aigues permanents?

Salut

joanloam ha dit...

Hi ha aigua tot l'any, és un riu que en el seu descens va formant gorgs, fins a un total de 7 en uns 4 quilòmetres de recorregut. Aquest és el primer i el més gran de tots. Jo hi he anat vàries vegades al mes d'agost i hi ha anys amb més aigua i altres amb menys, depenent del que ha plogut lògicament, però sempre n'hi ha suficient per banyar-s'hi i al mig del gorg et cobreix totalment.

Salutacions.

Joan