Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dilluns, 3 de gener de 2011

Hostalric

Hostalric és una vila de la comarca de la Selva, situada en un cingle a la riba de la Tordera, en la seva confluència amb la riera d'Arbúcies.

A la banda de ponent i dalt d'un turó hi ha el Castell d'Hostalric, que junt amb el castell de Montsoriu era un dels principals bastions dels vescomtes de Cabrera.Des del castell hi ha una bona vista de la vila i de part de la comarca.
En el nucli antic de la vila es conserva el recinte emmurallat, del que es conserven sis-cents metres de muralla i vuit torres. La Torre Ararà és la que està en millor estat de conservació.


Des de dalt de la torre Ararà és pot veure una part del camí de ronda que recorria tota la muralla.
I la torre del convent, aixecada el segle XVII i organitzada en dues plantes, d'una alçada menor a les altres.La Plaça dels Bous, és on se celebraven antigament les fires ramaderes, hi havia una de les portes d'accés a la vila de la que no es conserva res, però sí de la torre de defensa.
L'edifici de la casa de la vila era antigament un convent de Sant Francesc de Paula.


A la banda de ponent es conserva el portal de Barcelona una de les entrades a la vila.

La principal església de la vila està dedicada a la mare de Déu dels Socors, inicialment era romànica però va passar a ser gòtica després de ser remodelada.La Torre dels Frares d'uns 33 metres d'alçada està datada al segle XIII


Al seu interior hi ha una exposició de l'Hostalric medieval. Unes escales de cargol i un ascensor permeten pujar al cim de la torre.


Des del cim d'aquesta torre també podem gaudir de bones vistes de la vila i les seves rodalies i el castell imponent dalt del turó.

La cova del Relliguer, excavada a la gressa té un recorregut de 26 metres i condueix a una petita nau a 6 metres de profunditat. Podria haver estat el lloc de reunió dels jueus residents a la vila.Des de l'any 1997 se celebra a Hostalric una de les festes medievals més interessants del país.
Durant els 3 dies que van de Divendres Sant a Diumenge de Resurrecció, els carrers s'engalanen per acollir la festa.Desfilades de joglars, guerrers, cavallers, dansaires... tots vestits d'època, amenitzen la festa.
Diferents parades distribuïdes al llarg de la vila ens ofereixen els seus productes.

I també podrem gaudir d'un àpat a l'estil que ho feien els nostres avantpassats.

2 comentaris:

DORA ha dit...

Com sempre molt bones les fotografies i els comentaris ...

joanloam ha dit...

Ui, veig que en el seu moment no et vaig contestar, Dora. Avui hi hem tornat i he afegit més fotografies i comentaris. És un poble que m'encanta i el mercat medieval que hi fan cada any gairebé no ens el perdem mai.

Una abraçada.