Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimecres, 5 de gener de 2011

Castell-Platja d'Aro

Municipi del Baix Empordà, situat a la Vall d'Aro, al cor de la Costa Brava. Els principals nuclis de població són Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró.

Castell d'Aro és un conjunt històric medieval, declarat com a bé cultural d'interès nacional. Als anys 60 del segle XX va perdre la capitalitat del municipi en favor la recent creada Platja d'Aro, degut al boom turístic.

El conjunt històric està constituït pel castell de Benedormiens i l'església de Santa Maria.


El castell del que es té notícies des del 1041, conserva poques restes de l'època medieval, ja que ha patit dos incendis, un al 1462 provocat pels remences i un altre de fortuït el 1879. L'actual castell és fruit d'una restauració iniciada el 1970


La finalitat del castell era defensar la Vall d'Aro de possibles invasions sarraïnes.


L'església de Santa Maria d'estil gòtic tardà està datada entre els segles XVI i XVII, amb façana d'estil barroc. El campanar és una construcció quadrada amb arcs de mig punt.La creu de terme està situada actualment al mig del poble.

Des del 1959 s'hi representa un pessebre vivent, reivindicat com el més antic de Catalunya, aquesta és part del seu decorat.


Platja d'Aro és actualment el nucli principal de població del municipi, i és on l'Ajuntament hi té la seu.
 
La vil·la romana del Pla de Palol va ser habitada entre el segle I a.c. fins al segle VII, jaciment de visita lliure que es va posar al descobert l'any 1999. Platja d'Aro gaudeix de nombroses platges i cales amb magnífics paisatges típics de la Costa Brava.
Algunes d'aquestes cales estan enllaçades entre elles a través de túnels excavats a la roca.
Això conforma un camí de ronda que per la banda nord enllaça amb Calonge.


Cap Roig dóna nom als concerts que s'ofereixen cada estiu en aquest indret.