Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimecres, 5 de gener del 2011

Calonge

Vila del Baix Empordà, dividida en dues parts, la vila medieval, situada en un turó quatre quilòmetres mar endins i Sant Antoni de Calonge, la zona turística situada a ran de mar, a la  badia de Sant Antoni.

Situat al nucli antic de Calonge, s'aixeca imponent el Castell de Calonge, ja esmentat a començaments del segle XII, A principis del segle XIII era propietat de la casa de Cruïlles, posteriorment va passar a mans dels  Requesens, després als Cardona i d'aquests al ducat de Sessa. El 1899 és adquirit per una família de Calonge i s'utilitzava com a casino i teatre. Actualment és propietat de la Generalitat de Catalunya.




El castell és un edifici quadrangular amb tres torres cilíndriques (afegides posteriorment) i una gran torre d'homenatge del segle XII.




Consta també d'una ala residencial amb escala descoberta i finestrals gòtics (segle XIV), posteriorment entre els segles XVI i XVII s'hi va afegir un cos renaixentista amb l'escut dels Sessa.







A mitjans del segle XVIII es va començar a construir l'església parroquial de Sant Martí, un dels temples més grans de la diòcesi de Girona.





El Cercle Calongí, situat a la Plaça Major, rememora els fills il·lustres de la vila, mitjançant un mural.


A principis de primavera a Calonge se celebra el Mercat Medieval, els carrers s'omplen de visitants i els vilatans s'apinyen als balcons.



El 2018 s'ha acomplert la XXa. edició. Parades de menjar, de productes artesans, actuacions al carrer... la diversió està garantida.







Mercat medieval famós al món sencer, podem trobar gent de Nova York, Ciutat del Cap, i fins i tot de Manlleu, amb aquests cartells se'ls ajuda a tornar a casa.



Sant Antoni de Calonge, és el nucli turístic de la població, constituïda bàsicament per xalets, apartaments i hotels. Un llarg passeig a ran de platja recorre tot el terme entre Platja d'Aro i Palamós.





l'Església de Sant Antoni de Calonge, d'estil neogòtic va ser inaugurada el 1923