Bloc 115 enllaçat per la independència amb el 116 Catalunya indrets amb encant

dimarts, 27 de juliol del 2010

Forallac

Municipi del Baix Empordà, constituït el 1977 per la unió dels termes de Fontetes, Peratallada i Vullpellac.

S'estén per la plana de l'Empordà, en una gran part de la conca del Daró, fins a les Gavarres.

PERATALLADA

Declarat el conjunt històrico-artístic com a BCIN, carrers estrets i sinuosos conformen el nucli urbà farcit d'edificis d'arquitectura medieval construïts sobre la roca.


















Castell-Palau de Peratallada
Documentat des del 1065 i situat dins del nucli urbà de la població, el castell està fortificat amb la torre d'homenatge.


El castell està situat en un punt més elevat i encerclat per un fossat excavat a la roca.




VULLPELLAC

El nucli de Vulpellac, que és el que allotja la seu municipal, antigament estava encerclat per un recinte fortificat, destruït en bona part als segles XV-XVI. Documentat per primer cop el 894, el seu nucli històric va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Conserva als seus carrers casals amb remarcables detalls arquitectònics.



L'església de Sant Julià i Santa Basilissa, d'estil gòtic tardà data del segle XVI i antigament era la capella del castell. S'han trobat restes d'una antiga església suposadament romànica.



Castell de Vulpellac de Sarriera, mostra de l'arquitectura gòtico-renaixentista, estar documentat des de l'any 1269 quan el senyor de Vulpellac va signar el conveni de construcció del castell amb el bisbat de Girona.








1 comentari:

El pare ha dit...

Joan,

Benvingut al món blocaire. Ens anirem seguint. Salut.